Så här går det sen när jag bara sitter hemma.

Skulle vi kanske kunna resa någonstans i juli då jag har semester? Besöker Momondo, men blir inte klokare. Många saker att fundera på, resmål, budget, sällskap, ungen i ett flygplan. Det slår mig att den lille inte har ett pass. Och var är mitt eget? Är det i kraft?*

Kanske vi kan tälta på gården? Skulle ungen gilla ett eget tält? Symakinen har stått orörd länge och jag har faktiskt ett lämpligt tyg.

Jag skulle villa ha en ny säng. Det är inget fel på den gamla, men ibland vill jag ha saker. Troligt är ändå att inget händer på den fronten nu direkt. Googlar ändå, alltid kul att se vad andra hittat på. Varför tänkte jag inte på detta när jag bodde i en etta med alkov och för lite förvaringsutrymmen? Jag sällskapade ju med en snickare på den tiden.

Den här tilltalar i all sin enkelhet.

(Källa)

Och sen när jag tappar bort mig på nätet kan vad som helst hända. Tänk hur kul dettas skulle vara!

(Källa)

(Källa: Polkuped)

*Passet är i kraft. Ännu en månad.

17.05.2015 kl. 11:44

Långsam lördag.

Ungen gick och blev sjuk. Jag räknade lite med det då han inte normalt packar ner sig under täcket klockan sju och somnar en timme senare. Tråkigt är det ju och extra tråkigt då vi missar både sista simningen och sista jumppan för våren. Samtidigt måste jag säga att det kom lämpligt, jag var i ett verkligt behov av några lata dagar.

Nu ligger den lille i sängen med paddan och jag dricker kaffe. För att kunna koka kaffe var jag dock tvungen att tömma kokaren på diverse saker. Den har stått på golvet i en vecka och ungen tyckte att det var ett ypperligt förvaringsställe för småbilar, duplogubbar och tandborstar. Varför den står på golvet? Jag gör en lätt ytrenovering i köket och både kaffekokaren och mikrovågsugnen fick flytta på sig. Bildbevis följer om resultatet blir någotsånär lyckat.

16.05.2015 kl. 10:29

Torsdagen.

Min hjärna hängde inte riktigt med i det här med en ledig dag mitt i veckan. Onsdag var fredag, torsdag var söndag, fredag var måndag och ändå fredag. Kristus kunde ha väntat en dag till innan han uppfor till himlarna (eller hur det nu var) så skulle helgen infalla på en fredag. Fast kanske han inte tänkte på att hans 40 dagar efter påsk skulle krångla till det för små hjärnor 2000 år senare. Men det skulle inte vara ett himla stort problem att flytta det hela, kristna högtider har ju placerats ut lite var det passar bäst i almanackan ändå. Om Jesus tål att vi firar hans födelsedag på julafton kanske han kunde tåla att hans avfärd flyttas med en dag.

Vi njöt ändå av en ledig dag, solen sken, jag drack kaffe på trappan och ungen vaxade båten.

15.05.2015 kl. 20:36

Kloka ord.

Anne skriver så fint under rubriken Unga kvinnor:

Jag skulle säga att du är perfekt som du är, i all din bristfällighet är du perfekt. Faktum är att just dina så kallade brister är de som gör dig speciellt älskvärd. Du behöver inte dölja att du är känslig och skamsen. Du behöver inte låtsas att du inte är sårad. Dina känslor är inte mindre värda.

Dessutom kan du göra precis vad som helst. Du är guld. Livet är inte ett renoveringsobjekt och kanske inte ens en resa. Livet är den lite skrangliga stolen du sitter och svajar på just nu.

Kunde inte Anne gå in i varje högstadieklass, på alla gymnasieskolor, ringa på dörren hos alla unga kvinnor, och säga det här åt dem? Kanske inte just Anne, men någon som talar om för de unga kvinnorna att just de är viktiga och perfekta precis som de är.

13.05.2015 kl. 07:52

Utan sammanhang.

Ungen lyssnar på någon julsång på ipaden. På matbordet har han byggt en stad av duplohus och pafflådor. En lastbil levererar klossar till olika adresser. Pingu sitter på det högsta taket och vakar över invånarna. Ett pussel breder ut sig över gatorna.

Jag går igenom kvitton. Undrar vad jag har köpt. Tikkupallo. Det slår mig, en ballong på en sticka. Ballongen jag inte kunde låta bli att köpa när han bad så fint, Kan jag få?.

Ägnar sommaren en tanke. Det är snart. Borde jag ha planer. Borde vi göra någonting. Vad skall vi hitta på. Vi som har svårt att komma iväg till matbutiken.

11.05.2015 kl. 19:54

Vad jag inte skall göra klockan nio på kvällen.

- Fundera över vilken vit färg som är den rätta vita för väggar (Svaret lär vara Paperi)
- Fundera över vilken grå färg som kunde passa i hallen (Inget svar)
- Börja gå igenom foton
- Försöka bestämma om det finns bilder jag vill ha printade
- Läsa en gradu och konstatera att tänk om kanske ändå
- Börja tvätta väggar i badrummet
- Få för sig att ungen nog behöver en abc-plansch på sin vägg (Favorit hittills)
- Byta lakan
- Städa ut för små kläder ur ungens skåp (Vad gör man av barnens för små kläder?)
- Sätta på en maskin med byk (Det står 1:00 i den där lilla rutan pucko!)
- Få dåligt samvete över att jag inte ännu har tackat mormor för kortet hon skickade
- Börja ordna in ungens papper i en pärm
- Läsa om språkstödande appar
- Göra någonting som helst som innebär att jag sitter och stirrar på en skärm

Jag har testat alla dessa under de senaste veckorna och kommit fram till att de är dåliga idéer. I alla fall om jag vill vakna utvilad.
 

08.05.2015 kl. 17:35

V-ordet.

Jag önskar att ungen kunde lära sig att vänta lite.

Inte vänta som i "Nu får du vänta för mamma tittar på salkkarit och sen när det är slut kan jag lyssna på dig".

Mer vänta som i "Jag kan lyfta upp pusselbiten du tappade, men du får vänta tills jag har hällt upp mjölken du nyss bad om".

Men att vänta är väl få barn bra på. Inte alla vuxna heller.

06.05.2015 kl. 18:18

Mammor kan inte allt.

Ungen blir arg för att någon har raderat en video från youtube. Sen blir han ännu argare för att jag inte kan fixa problemet. Det är trevligt att någon tror att jag fixar vad som helst.

Sen tittar han på något annat och problemet är ur världen.

04.05.2015 kl. 21:01

Hårinspiration.

29.04.2015 kl. 07:09

Dimma.

26.04.2015 kl. 22:20

Morgon.

24.04.2015 kl. 08:16

Vårstädning nödvändig.

Vårsol i all ära, varmt och trevligt. Men den framhäver inte bara fönster i behov av tvätt. Den belyser varje brödsmula, varje dammkorn, varje fettfläck, varje dåligt målad vägg.

Och inspirationen att åtgärda dessa problem infaller alltid vid fel tidpunkt. Som halv nio på kvällen då det är dags att gå och lägga sig. Eller halv nio på morgonen då det är dags att klä på sig och gå till jobbet.

Jag har faktiskt övervägt att anlita en städfirma. Visst kostar det lite, men jag tror ändå att det kunde vara värt den summan.

21.04.2015 kl. 08:18

Morgon.

Måndag igen, solen skiner. Skönt med senare tur så hinner vi ta det lugnt här hemma på morgonen. Och så tar vi det så lugnt att vi ändå får bråttom.

20.04.2015 kl. 07:35

Snor och kakel.

Att vara sjuk och ligga hemma skulle vara helt okej om det inte var för att man var sjuk. Fast i dag är det redan bättre, jag känner mig inte mera som en lite större version av de hopknölade, snorfyllda pappersnäsdukarna som verkar fylla inte bara sopskåpet utan alla ytor i hela lägenheten.

Att vara sjuk kan ha följder: Tre dagar här hemma. Tre dagar stirrande på samma väggar, saker, möbler. Tre dagar med internet som sällskap. Internet fyllt med inredningstips, -bloggar, -sidor, -diskussioner, -bilder. Det kan hända att någon har börjat fundera på om det borde ske vissa förändringar här hemma.

Jag kan inte direkt totalrenovera köket, golvet och badrummen som jag helst skulle villa, men det går att genomföra lite mindre projekt.

I köket skulle jag gärna göra någonting i stil med det här. (Måla kaklet mellan arbetsbänken och skåpen). Jag är dock inte helt säker på om jag får måla kaklet, men det lär jag kunna ta reda på. Alternativt kan jag limma upp färgat kontaktplast på kaklet, som det har gjorts här och här. Fogarna mellan plattorna går att måla. Som det är nu är kaklet i köket svagt laxrosa, en ful laxrosa (om nu laxrosa kan vara så vackert, kanske det kan, men inte i mitt kök). Fogarna har varit ljustgråvita någon gång i början av 90-talet.

Fogarna kunde man kanske få rena och rena får mig att tänka på att vessan är allt annat än ren och det kommer en utomstående barnvakt i dag och nu får jag städa lite.

När jag beställde barnvakten förra veckan tänkte jag att jag kunde gå på lenkki medan hen är här. Får väl hitta på något annat i stället.

15.04.2015 kl. 14:06

Den där pingvinen.

När mormor väl stod bakom dörren blev det fart på den lille. "Påsen saker" sa han och fyllde en tygpåse med bilar och flygplan och gubbar. Pingu fick åka i handen.

Pingu har blivit viktig, den är med över allt. I butiken, på cykeltur, i parken, i badet, vid matbordet, i sängen. Jag fasar för att Pingu en dag försvinner. Men att hitta en reserv-Pingu är svårare än någonting som är alldeles omöjligt svårt. Svårare än att få Päivi Räsänen att stöda samkönade äktenskap. Typ.

12.04.2015 kl. 20:11

Jag befinner mig på den bättre sidan om 30-strecket. Är pedagog, men inte alltid så pedagogisk med mitt eget speciella barn. Jag fotograferar mycket, springer ibland, trivs i naturen, tar mjölk i kaffet, tackar inte nej till rödvin och älskar att gå barfota.

Bloggen fick sitt namn av de mörka moln som ibland hopar sig i mitt inre. Livet kan vara tungt, men asioilla on tapana järjestyä.
 

 


Senaste kommentarer

18.06, 18:47Utan karta och kompass. av
18.06, 18:44Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:42Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:39Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:35Utan karta och kompass. av kultakatriina