Låter lättjan vinna.

Min överaktiva hjärna gillar internet. Ett ständigt flöde, snabba växlingar, klick, en länk, bilder, korta texter, filmer, människor, teman. Det krävs inte mycket koncentrationsförmåga och det är just den förmågan jag saknar. Samtidigt ger de snabba växlingarna, de korta kickarna, mig en möjlighet att vila. De yttre retningarna tystar aktiviteten som hela tiden pågår mellan mina öron. För en stund kan jag ersätta de irrande tankarna med något annat.

Men att tysta en överaktiv hjärna med mera aktivitet är en kortsiktig lösning. Det krävs hela tiden mera. Det blir en falsk trygghet. Jag borde meditera i stället, men meditation är jobbigt för då får tankarna fullt utrymme att härja runt. Meditation kräver träning, ansträngning. Att öppna datorn är så mycket lättare. Och jag är lat på den här punkten. Liksom på vissa andra. Belöningen som kommer genast är bättre än den som kommer senare, även om den senare skulle vara mångfallt större.

 

04.08.2015 kl. 20:33

Ja.

Augusti. Tillbaka på jobb och dagis. Och nu skiner solen. Över 20 grader hela veckan.

Bitter? Neej inte aallls. Nå, jag får ändå vara ute under arbetsdagen.

03.08.2015 kl. 07:51

På en ö nära dig.

Ingen sup, men en tur med färja. Svartholm kan verkligen rekommenderas. Där finns kaniner och får och vem skulle nu inte gilla kaniner och får. Där fanns gäss också, men dem skulle ingen sakna om de försvann.

23.07.2015 kl. 09:05

Ingen super idé.

I dag är jag faktiskt glad över att det regnar. Har du fel i huvu? undrar alla andra och jag skall förklara. Det är nämligen så att min vän tyckte att vi skall hyra suppar, SUP som i Stand Up Paddel Board.

Och jag på en sup skulle troligen vara mera som jag inte mera på en sup. Alltså jag i vattnet.

Så nu hoppas jag att min galna vän inte är så galen att hen vill suppa i regn.

22.07.2015 kl. 09:51

Suckar över den molnfria himlen på andra sidan fönstret.

I dag skiner solen för tredje gången den här sommaren. Men vill den där lilla typen som bor här gå ut? Nej, inte i dag. I går, med regnmoln som hopade sig på himlen, ville han stå i vattnet och plaska. I brist på simkläder fick han inte simma och tusan vad han var arg.

I dag, när jag föreslår simning, är intresset noll. Och jag suckar och hoppas att solen skiner också på eftermiddagen. Nå, att tvätta vessan är väl ungefär lika roligt som att vara på stranden.

21.07.2015 kl. 10:17

Nu är det bra igen.

Jag skrev här tidigare om att ungen av någon anledning var rädd för sitt rum. Det var inte skoj alls, för han gick bara omkring och var olycklig här hemma. Nå, jag möblerade om, flyttade hans saker till mitt rum och mina till hans. När jag flyttade mina saker flyttade jag också min säng. Och saken är den att ungen brukar sova i min säng.

Ungen tyckte att flyttandet av sängen var en jävligt dålig idé. Var skulle han då sova. I sin egen säng? Ensam? I ett annat rum än mamma? Till slut bestämde han sig för att det är bättre att våga sig in i sitt gamla rum än att sova ensam i det nya.

Och nu är allting som vanlig igen. Förutom att jag har ett mycket mindre rum än tidigare. Men ungen är glad och leker här hemma igen. För den sakens skull kan jag flytta in i städskrubben.

20.07.2015 kl. 09:24

Helt själv.

Jag byggde en brygga. Blev den vacker? Nej. Är den stadig? Tillräckligt. Kommer den att hålla i flera år? Knappast. Är jag stolt? Väldigt.

19.07.2015 kl. 20:26

Bara läs den.

Om någon hade frågat mig för en vecka sedan skulle svaret har varit att jag aldrig har läst en bok som fått mig att gråta. Nu skulle svaret vara ett annat för jag har läst Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Jag snorade i dynvaret medan jag försökte få ungen att somna och skyllde på min allergi när jag var tvungen att snyta mig vid frukostbordet. Men mellan tårarna skrattade jag. Och mellan skratt och gråt lärde jag mig saker.

Men vad skall jag läsa nu som ligger på samma nivå? För mera läsande lär det bli med tanke på vädret. Och nu skall jag inte gå in på vädret mera för alla vet att det finns inte dåliga väder det finns bara kall och regnig finsk sommar.

13.07.2015 kl. 23:02

Vad menar du med att diskvattnet är kallt?

Jag är väldigt* bra på att få eld i spisar. Räkna bara inte med att jag kommer ihåg att fylla på mera ved efterhand.

*Tänkte skriva ganska, men vad fan, lite skryt skall jag väl tåla.

07.07.2015 kl. 08:59

Sommartid, lästid.

Vi är på lande och ungen fräser runt i full fart för att hinna med allt, i dag har farten avtagit något och alla tackar. Trots fräsandet och tack vare min mor har jag hunnit läsa en bok. Jag har inte läst en enda bok under hela året. Fast nu ljög jag nog, jag har läst böcker, men Totte, Vem är arg och Bu och Bä räknas inte riktigt.

Nu har jag alltså läst en och börjat på nästa. Den första var inte mycket att hänga i julgranen, men nu har jag Gardells Torka aldrig tårar utan handskar på gång och jag tror inte att jag blir besviken. Att jag har saknat att läsa, få sjunka in i en text. Inte för att jag riktigt kan sjunka så djupt in i den här med en unge som springer på hala klippor, men lite djupare än normalt.

06.07.2015 kl. 20:52

Ny ordning.

Eftersom ungen gick och blev rädd för sitt rum och det är dumt att ha ett rum som inte används och jobbigt att luska ut vilken leksak han syfter på med "en grön" bestämde jag mig för att ordna om lite här hemma. Ungen fick mitt rum och jag har hans. Det tog hela kvällen och jag hoppas att ungen inte blir alldeles till sig av den nya ordningen.

Bilderna har ingenting med saken att göra, de är bara allmänt somriga för allmänt somrigt är trevligt.

02.07.2015 kl. 10:43

Smart drag.

Sätter på mig shorts för första gången det här året. Springer genom ett snår av nässlor.

Kurerar mig med kall cider. Och kliar mig på benen. "Sluta klia på dem" säger mamma. "Ja, ja" och kliar lite till.

29.06.2015 kl. 23:08

Lista.

Jag har många funderingar och kameran full med bilder, men inte tid för bloggen. Eller jag tar mig inte tid för den, prioriteringar, ni vet. Men en lista kräver lagom lite tankeverksamhet.

Svara med ett ord-lista hittad här.

1. Var är din mobiltelefon? Golvet.
2. Var är din andra hälft? Ingenstans.
3. Ditt hår? Rufsigt.
4. Din mamma? Sover.
5. Din pappa? Lyssnar.
6. Det bästa du vet? Glädje.
7. Din dröm i natt? Kufisk.
8. Din dröm/ditt mål? Balans.
9. Rummet du är i? Halvfärdigt.
10. Din hobby? Sova.
11. Din skräck? Bitterhet.
12. Var vill du vara om sex år? Tvåbarnsmamma.
13. Var var du igår kväll? Glasverandan.
14. Vad är du inte? Hungrig.
15. En sak du önskar dig? Skratt.
16. Var växte du upp? Munksnäs.
17. Det senaste du gjorde? Packade.
18. Dina kläder? Få.
19. Din tv? Avstängd.
20. Ditt/dina husdjur? Utlånat. 
21. Din dator? Långsam.
22. Ditt humör? Soligt.
23. Saknar någon? Barnet.
24. Din bil? Taxi.
25. Något du inte har på dig? Päls.
26. Favoritaffär? Pieni ihminen.
27. Din sommar? Sval.
28. Älskar någon? Många.
29. Favoritfärg? Gredelin.
30. När skrattade du senast? Eftermiddagen.
31. När grät du senast? Tidigare.
25.06.2015 kl. 22:06

Midsommarbilder.

Midsommar på lande. Bubbel i glaset, mat på grillen, en björk vid knuten, ungen i vattnet, hunden på djupare vatten, roddtur, skogspromenad. Och mer eller mindre frivillig bloggpaus pga dåligt nät, brist på elektricitet och störande ratata på ipad.

23.06.2015 kl. 07:09

Så kan det gå.

För ett år sedan föreslog en kompis att jag skall gå med i Tinder. Jag skrattade och skyllde på att min telefon inte är smart.

I går berättade en annan kompis att hen är på Tinder. Jag skrattade inte fullt så mycket. Min telefon är den samma, men jag äger faktiskt en ipad.

Senare på kvällen lärde jag mig att lite för mycket skumppa kan tillintetgöra det lilla omdömet du har.

16.06.2015 kl. 08:12

Jag befinner mig på den bättre sidan om 30-strecket. Är pedagog, men inte alltid så pedagogisk med mitt eget speciella barn. Jag fotograferar mycket, springer ibland, trivs i naturen, tar mjölk i kaffet, tackar inte nej till rödvin och älskar att gå barfota.

Bloggen fick sitt namn av de mörka moln som ibland hopar sig i mitt inre. Livet kan vara tungt, men asioilla on tapana järjestyä.
 

 


Senaste kommentarer

18.06, 18:47Utan karta och kompass. av
18.06, 18:44Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:42Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:39Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:35Utan karta och kompass. av kultakatriina