Nu skall jag försöka mig på ett ställningstagande.

27.08.2016 kl. 15:32

Jag kan medge att jag inte har satt in mig speciellt mycket i diskussionen om kvinnors klädsel på stranden som förs i Frankrike. Jag hade (till för en liten stund sedan) ingen aning om hur den omdebaterade burkinin ser ut. Jag tänkte mig en burka, men i tyg i samma typ som t.ex. simshorts. Eftersom det är mycket tyg i en burka, kunde jag förstå att burkinin förbjuds i simhallar, liksom simshorts är förbjudna.

Men jag har väldigt svårt att förstå hur det kan vara möjligt att införa ett förbud för en viss sorts klädsel på en allmän plats. Gäller förbudet bara burkinin? Får man klä sig i långbyxor och en stor munkjacka, det är typ lika täckande som en burka. Hur är det med en maxiklänning, tröja och en stor hatt?

I dag tog jag tummen ur reven och googlade burkini för att se vad som orsakade kabalik på rivieran. Och jag bara vad fan Frankrike? Kanske de skall ta och förbjuda våtdräkter också när de nu håller på. Och uv-dräkter med långa ärmar och ben. Och solhattar, kepsar och andra huvudbonader.

Visst finns det tillfällen och yrken då man inte kan täcka sitt ansikte och sina ögon, men på allmänna platser skall man få klä sig som man vill (eller typ som man vill, men ni fattar). Om problemet är att man inte ser den andra personens ögon (vilket inte gäller burkinin) borde väl solglasögon också förbjudas.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Jag befinner mig på den bättre sidan om 30-strecket. Är pedagog, men inte alltid så pedagogisk med mitt eget speciella barn. Jag fotograferar mycket, springer ibland, trivs i naturen, tar mjölk i kaffet, tackar inte nej till rödvin och älskar att gå barfota.

Bloggen fick sitt namn av de mörka moln som ibland hopar sig i mitt inre. Livet kan vara tungt, men asioilla on tapana järjestyä.
 

 


Senaste kommentarer

18.06, 18:47Utan karta och kompass. av
18.06, 18:44Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:42Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:39Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:35Utan karta och kompass. av kultakatriina