Det var möjligt.

15.12.2016 kl. 18:30

Den här hösten kommer att gått historien som den jobbigaste och stressigaste sedan tidernas begynnelse. Tid är någonting som inte existerar, sömnen är kort och orolig och stressnivån stiger till oanade höjder. Den finska vintern gör inte saken mycket bättre.

Men det här skall inte bli en klagan. För oberoende dagarnas få ljusa timmar, arbetsuppgifter som ligger ogjorda och löprundor som skjuts upp till en obestämd tidpunkt mår jag bra.

Tröttheten beror på för lite sömn. Det är inte en trötthet som äter upp mig innifrån, som bor i varje cell i min kropp, som gör att den lilla gnutta energi jag har går åt till att finnas till.

Stressen beror på att arbetstid och arbetsuppgifter inte går ihop. Det är inte en stress som föds ur oförmågan att existera, obalans mellan vilja och förmåga. Det är inte en stress som uppstått i hjärnans djup, inne bland osammanhängande tankar om mitt varande som människa.

Mörkret beror på jordens förhållande till solen, inte på mitt förhållande till mig själv. Det är inte ett mörker som omsluter varje tanke, varje stund, allt som varit och allt som skall komma. Det är ett yttre mörker, inte ett som föds i mitt inre och sprider sig genom hela mitt väsen.

Må så vara att vintern är mörk, arbetet stressigt och mitt sömnbehov lidande. Jag mår bra. Och det är en fantastisk känsla för en som långa tider har undrat om det ens är möjligt.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Jag befinner mig på den bättre sidan om 30-strecket. Är pedagog, men inte alltid så pedagogisk med mitt eget speciella barn. Jag fotograferar mycket, springer ibland, trivs i naturen, tar mjölk i kaffet, tackar inte nej till rödvin och älskar att gå barfota.

Bloggen fick sitt namn av de mörka moln som ibland hopar sig i mitt inre. Livet kan vara tungt, men asioilla on tapana järjestyä.
 

 


Senaste kommentarer

18.06, 18:47Utan karta och kompass. av
18.06, 18:44Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:42Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:39Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:35Utan karta och kompass. av kultakatriina