Det är jobbigare än man skulle tro.

04.01.2017 kl. 18:33

Jag fick ett brev förra veckan. Alla andra föräldrar till barn som fyller sju i år fick också ett brev. Det kommer sådana brev ibland, automatisk post till alla som uppnår en viss ålder (eller deras föräldrar).

Jag tycker inte om de här breven, för de utgår från att alla barn i en viss ålder är som barn i den åldern är mest och följer samma stigar genom livet. I brevet som kom förra veckan fick jag veta att staden anvisar alla barn en plats i närskolan. Jag fick också veta vilken skola som gäller och när man skall anmäla sitt barn.

Det är nästan så att jag skulle villa anmäla ungen och sen lämpa av honom i närskolan i augusti. Det kan jag ju inte göra, mest för att ungen inte skulle uppskatta det, men också för att de på skolan borde veta att han inte skall börja där. Jag hoppas att de vet det, för jag tänker inte informera dem.

Vad jag önskar är att det skall framgå på andra ställen att han inte skall gå i sin närskola. Kanske jag reagerar för starkt, men föräldrar till barn med specialbehov har verkligen inget behov av att bli påminda om vad normala jämnåriga barn håller på med. Jag vet att det inte är ett stort problem, men det kan inte heller vara ett problem att klicka in lite information i ett register.

Jag räknar inte med att de här breven slutar komma. Vi fick information om närförskolan i fjol och om skolan i år, Tyska skolan informerade om sin existens, liksom Steinerskolan. Nu är det kanske lugnt några år, men där kring 2026 börjar väl info om andra stadiets studier att droppa in. Och sen kallas han på uppbåd.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Jag befinner mig på den bättre sidan om 30-strecket. Är pedagog, men inte alltid så pedagogisk med mitt eget speciella barn. Jag fotograferar mycket, springer ibland, trivs i naturen, tar mjölk i kaffet, tackar inte nej till rödvin och älskar att gå barfota.

Bloggen fick sitt namn av de mörka moln som ibland hopar sig i mitt inre. Livet kan vara tungt, men asioilla on tapana järjestyä.
 

 


Senaste kommentarer

18.06, 18:47Utan karta och kompass. av
18.06, 18:44Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:42Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:39Utan karta och kompass. av kultakatriina
18.06, 18:35Utan karta och kompass. av kultakatriina